Når jeg tenker på at jeg får lov til å stå på scenen på Idrettsmedisinsk Høstkongress i november for å snakke om hvordan jeg jobber, kjenner jeg en blanding av spenning og glede. Kongressen gir ikke bare mulighet til å dele egne erfaringer fra klinikken med andre dyktige fagfolk, men også til å lære av andre. Min del er sammen med kiropraktor Jørgen Stein og osteopat og fysioterapeut Martin Stav Engedahl – meget dyktige klinikere som jeg ser frem til å høre på.

Gjennom de siste 16 årene har jeg hatt privilegiet av å lære fra noen av de fremste innen smertebehandling, rehabilitering og prestasjonstrening. Å møte så mange mennesker og sette seg inn i hvert enkelt tilfelle har lært meg at hver utøver er langt mer enn en skade eller en diagnose. I jakten på rotårsaker til smerte eller prestasjonsutfordringer, må vi alltid være oppmerksom på at vi jobber med hele mennesker – og bildet er ofte komplekst.

Som manuellterapeut handler mitt arbeid om å tilrettelegge for at utøverens kropp igjen kan bevege seg fritt og effektivt. Ved å hjelpe muskler, ledd og nervesystem til å samarbeide bedre, kan vi bidra til å optimalisere prestasjon. Manuelle teknikker er en viktig del av dette, men effekten kommer selvsagt i kombinasjon med andre tilnærminger som mobilitetstrening, styrke og motorisk kontroll.

En annen avgjørende faktor er hvordan vi som behandlere kommuniserer om skader, tilhelning  og prognoser. Måten vi snakker på påvirker utøverens mestringstro og fremtidige resultater. Å lytte, gi håp og skape en positiv retning er sentralt i alt mitt arbeid. Jeg lager ofte en steg-for-steg plan i retning målet.

For meg er høstkongressen en unik anledning til å reflektere over min egen praksis, få innspill fra andre dyktige fagfolk og knytte nye kontakter. Jeg ser frem til spennende diskusjoner med andre som deler min lidenskap for kropp, bevegelse og prestasjon.

Meld deg på nå, om du ikke allerede har gjort det

Fysiofondet gir reisestøtte.

Håper vi sees der!

Del dette innlegget

Abonner på Nyhetsbrev

Få oppdateringer og nyheter

Kurs og Produkter

Relatert Innhold

bord med mat
Artikler

Enkle tiltak for å få i seg nok mat

Dagens innlegg er skrevet av  Vegard Lysne som er utdannet ernæringsfysiolog. Artikkelen er opprinnelig publisert på friskogfunksjonell.no som er vel verdt å sjekke ut. Dette innlegget er først og fremst tiltenkt folk med et høyt aktivitetsnivå, som for eksempel idrettsutøvere. Når man er i mye aktivitet krever kroppen også en høyere tilførsel av energi og

Artikler

Hvordan mestre stress

Stress er et begrep som ofte blir brukt i hverdagen og ofte blir det sett på som en negativ fysiologisk og psykologisk påkjenning. Er stress virkelig så negativt som noen vil ha det til?  Det er en rekke faktorer som påvirker hvilken påvirkning det har på kroppen vår, og kanskje først og fremst hvordan vi

Spørsmål?

Send meg en melding her